Trouwringen afspraak Locatie Emmeloord

Custom made trouwringen

Custom made trouwringen

Trouwringen zijn eigenlijk altijd al ‘Custom Made’ geweest

Vaak worden custom made trouwringen in één adem genoemd met een hoge(re) prijsstelling, omdat deze speciaal op maat gemaakt worden.

Eigenlijk zijn trouwringen zijn van origine altijd al maatwerk geweest omdat iedereen een andere maat heeft. Er zijn alleen tal van extra opties bijgekomen waaruit je kan kiezen. Dit heeft geleid naar het huidige aantal mogelijkheden met trouwringen. Dit zou je custom made trouwringen kunnen noemen.

Vroeger lagen er van een bepaald design, dat waren er niet zoveel, soms wel 10 verschillende dames- en herenmaten op voorraad. Hele kluizen lagen er mee vol om de ringen snel te kunnen leveren op de juiste maat, kleur en vorm. Alleen nog graveren en op de post! Witgouden trouwringen werden ‘apart’ op bestelling gemaakt.

Vandaag de dag is dit totaal anders. Trouwringen worden per ring op bestelling vervaardigd naar wens van de individuele klant, al is het een trouwringenset.

Trouwringen op maat

Tussen het ‘vroegere fabriekswerk’, het draaien van ringen op een draaibank in een bepaald profiel, maat en goudkleur vindt elke dag nog plaats maar is dit vele malen verder door ontwikkeld en is hiermee voor een veel grotere groep aanstaande bruidsparen bereikbaar geworden.

Het productieproces heeft zich zogezegd gevoegd naar de wens van de trouwparen om een eigen inbreng te kunnen hebben. Dit zien we ook in andere markten als brillen maar ook keukens en badkamers.

We willen graag onze eigen inbreng hebben als consument, mondiger zijn.

Dit heeft er toe geleid dat er een mogelijkheid is ontstaan dat bij trouwringen kopen aanstaande koppels nagenoeg van – A tot en met Z – inbreng kan hebben hoe hun ringen eruit komen te zien. Het is dan wel fijn dat dit in overleg met iemand kan die hier dagelijks mee bezig is, de ins en de outs kent.

Er zitten ook beperkingen aan die beter in overleg gedaan kunnen worden met bijvoorbeeld een goudsmid. Het hergebruiken van gouden ringen, van opa en oma is hier een voorbeeld van. Maar ook meer complexe modellen, die sterker afwijken van de ‘eeuwigheidsring’, liggen buiten het bereik hiervan.

Deze zijn dan ook toevertrouwd aan de ambachtelijke goudsmid.

Wat nu trouwringringprofielen zijn waren vroeger een te kopen trouwringmodel

De modellen van toen, zijn de profielen van nu

Een trouwring was vroeger veelal geelgoud en glad gepolijst en daarin had je vijf tot zes modellen op verschillende breedtes. Deze modellen noemen wij nu profielen, te zien als de dwarsdoorsnede van de ring.

Het profiel, de maat, het gehalte en de goudkleur(en) samen zullen altijd leidend zijn en blijven, precies zoals men dat vroeger ook deed. Dit waren ook persoonlijke afwegingen. We noemden het toen zelfs niet eens ‘custom made’, maar was het in feite wel!

Tegenwoordig zijn er naast deze vaste basispunten veel meer persoonlijke wensen die aan de trouwringen tijdens het uitzoeken toegevoegd, weggelaten of gewijzigd kunnen worden.

De extra toevoegingen kunnen soms meerkosten hebben aan de ene kant, terwijl het anderzijds ook goedkoper kan zijn ten opzichte van de voorbeeldmodellen.

De prijs fluctueert met de veranderingen mee. Dit maken wij tijdens het gesprek altijd real-time inzichtelijk. Transparantie is een belangrijk onderdeel van onze werkwijze.

Hoe logisch dit ook mag klinken, hoe ‘meer’ je van iets koopt hoe kostbaarder het wordt. Koop je een hele dikke ring of misschien wel een hele brede, dan koop je meer goud en werk dan wanneer je een smalle en dunne ring wil hebben. Zo is het ook met de diamantjes. Hoe meer je er van koopt, hoe hoger de prijs en vica versa.

En eigenlijk is dit precies waar het bij ons om gaat. Wat vinden jullie belangrijk en willen jullie graag terug zien in jullie eigen trouwringen. Dit kun je niet alleen zien vanaf een plaatje maar moet je ook echt voelen én om zien. Dit kan zelfs verschillend zijn ten opzichte van je aanstaande partner!

Hij of zij heeft grotere of kleinere handen, grotere of kleinere maat of zit een profiel van een trouwring bij de een wel lekker en de andere niet. Daarom zijn in onze visie trouwringen per saldo persoonlijk, hoeveel je ook van elkaar houdt.

Mocht je het fijn vinden, vóóraf trouwringen te gaan kopen, hier meer over weten dan kun je je opgeven voor de Trouwringen KoopINSIGTS.

Uiteraard vertellen we je hier ook alle over tijdens het adviesgesprek.

 

TrouwringenLounge |NL

1e klas ringen voor een next-level bestemming

EXPRESS THIS JOURNEY 

Volg ons op:

 Instagram

 Facebook

 Pinterest

Afspraak maken?

– Telefonisch  0527 – 28 12 34
– Bericht via WhatsApp +31 (0)6 – 25 39 46 21
– Een DM via Facebook of Instagram
– Mail naar afspraak@trouwringenlounge.nl
– Via het afspraakformulier op de website

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m zaterdag van 9:00 uur tot 21:00 uur.

Afspraken van maandag t/m zondag tussen 09:00 – 22:00 uur

Overige Bedrijfsgegevens:

Kvk nr.           39095144
BTW-ID nr.  NL001658538B76