Trouwringen prijsbewust kopen, het minst romantische deel van trouwringen kopen

Nu je (druk) bezig bent met allerlei voorbereidingen rondom je bruiloft is het zeker verstandig je trouwringen prijsbewust te kopen.

Wij willen transparant zijn in de opbouw in onze prijzen en aan kunnen geven wat je koopt en waarom het één kostbaarder is dan het ander. Een prijs zegt gewoon niet alles en is opgebouwd uit een reeks factoren die allemaal hun aandeel hebben in de prijsstelling.

De huidige koers van goud en die van palladium, het metaal dat wordt gebruikt om goud wit te maken, zijn enorm gestegen de afgelopen tijd.

Goud heeft een nieuwe recordhoogte bereikt en ook de zilverprijs maakt een opmars en is het hoogst sinds 2013 en dit geldt ook voor de palladiumprijs die buitengewoon hoog is.

De voortdurende spanningen tussen Amerika en China, het groeiende tekort aan grondstoffen in het algemeen en de zwakkere positie van de dollar hebben er toe geleid dat men hun toevlucht zoekt in edele metalen. Deze zijn ‘relatief’ zeldzaam en de grotere vraag ten opzichte van een gelijk aanbod resulteert dat in een stijging van de prijs. Goud en andere edele metalen zijn nu eenmaal voor beleggers een veilige keuze.

Moet ik hierom de aanschaf van mijn trouwringen uitstellen? Lees hierover meer in dit artikel ➞

Wat komt allemaal aan bod:

  • Prijsbewust maakt wensen realistischer
  • Materiaalgebruik en trouwringen
   • Platina
   • Palladium
   • Geel- en witgoud
   • Gebruik van meerdere metaalsoorten
   • Gewicht
   • Diamantgebruik in trouwringen
   • Oppervlaktebewerkingen voor trouwringen
   • Graveren
  • Budget voor de trouwringen vaststellen
   • Prijs en het ontwerpproces
   • Maar hoe zit het dan met mijn budget?

Prijsbewust maakt wensen realistischer

We spreken van puur goud als er 99,9% goud aanwezig is, oftewel 24 karaat goud. Honderd procent goud bestaat niet om het feit dat dat er altijd restdelen achterblijven bij raffinage proces.

Dit gehalte is veel te zacht, en dus vervormbaar, om dagelijks te kunnen dragen. Puur goud is dan ook niet geschikt voor trouwringen of sieraden omdat anders je hele design binnen een mum van tijd vervormd is. In aziatishce landen zie je het gebruik van 22 krt. wel voorkomen en zie je dat deze snel kunnen buigen. De echte gele kleur van goud is dan ook heel erg aanwezig, heel anders dan een 14 karaat legering.

Om goud harder te maken, en daarmee draagbaar voor dagelijks gebruik, wordt het met andere materialen gemengd. Aan de hand van het gehalte goud in de legering. De hoeveelheid goud dat aanwezig is in het metaal, bepaald of we dit goud mogen noemen of dat we genoodzaakt zijn door de Nederlandse wetgevind dit een goud houdend metaal te noemen.

Vanaf 14 karaat (oftewel 585/1000) mag deze legering voor de Nederlandse wet goud genoemd worden. De 8 karaat legering, waar 333 delen van de 1000 delen goud zijn, is zo’n goud houdend metaal oftewel een goudlegering. Hoe zuiverder, hoe kostbaarder. Het zal duidelijk zijn dat het gehalte goud een grote ‘prijsbepaler’ is van de trouwring. Helemaal met de huidige koersen.

Afhankelijk van de metalen die worden toegevoegd komen hier drie verschillende (basis)legeringen uit voort: geelgoud, witgoud en roodgoud.

Welke factoren zijn van invloed op de prijs van trouwringen

Gemiddelde kosten van trouwringen in Nederland, vandaag de dag is ongeveer 1500,00 euro. Dit is voor een set trouwringen in het 14 karaat. Een prijs van trouwringen hangt echter van meerdere zaken af.

Dus naast het gebruik van metaal (dit kan naast goud ook platina zijn of palladium) zijn o.a. de volgende factoren van invloed op de prijs:

      • Dus de metalen waaruit de ringen worden vervaardigd,
      • De breedte van de ringen,
      • Hoe dik worden de ringen,
      • Wat is het totale gewicht aan diamant in de trouwring,
      • Wat is de kwaliteit van de diamant die verwerkt is in de ring,
      • Welke bewerkingen krijgen de ringen,
      • Hoeveel kleuren heeft je trouwring (een andere en langere productietijd is hiervoor nodig),
      • Speciale graveringen in de ringen als vingerafdruk, speciaal lettertype etc.

Alle factoren zijn aan te passen. De dikte en breedte van een trouwring, het aantal en de grote van de diamanten en het gehalte. Hierdoor heb je zelf invloed op de prijs. Bedenk wel, van alles wat je nodig hebt voor jullie bruiloft gaan de trouwringen het langst mee en zijn elke dag zichtbaar.

Metaalgebruik en prijsbewust trouwringen kopen

Het kopen van een trouwringen was vroeger veel minder uitgebreid dan de keuzes die we nu kunnen bieden. Je kocht een gouden ring, meestal 14 karaat geelgoud, met eventueel een kleinere diamant. Trouwringen worden nu in allerlei metalen vervaardigd en combinaties hiervan en allemaal aan te passen naar de wens die je hebt. Elke soort metaal heeft zijn eigen prijsklasse. Dus om prijsbewust je trouwringen te kopen heeft kennis hierover een belangrijke toegevoegde waarde.

Platina

Dit materiaal is vrij kostbaar, het is wel het luxe paardje onder de trouwringen. Is een witte metaalkleur voor jou een echte droom, wil je iets bijzonders én laat jouw budget dit toe? Dan zijn platina ringen een hele goede optie.

Het metaal is enorm hard en heeft een hele heldere witte kleur met in de verte een blauwige schijning. Door het hoge soortelijke gewicht worden de ringen  zwaarder in gewicht ten opzichte van het gelegeerde goud.

Je kunt kiezen tussen de PT950 legering of de PT600 legering. Deze laatste is minder wit, veel grijzer, dan de meer zuivere versie en heeft geen blauwige schijning. Verder is deze minder zwaar maar desalniettemin ook een prachtig metaal om je ringen uit te laten vervaardigen.

Palladium

Deze koers is van de edele metalen het hardst van allemaal gestegen en zien we terug in de prijzen van ringen in witgoud.

De witgouden ringen bevatten in de goudlegering een deel palladium, dat dient als witmaker voor het goud. Palladium 950 ➞ is een metaal dat ook heel wit is van kleur, zonder de blauwe ‘gloed’. De PD500 legering is veel grijzer en lijkt meer op de kleur van staal. Deze kleuren zijn echt verschillend van elkaar.

Geelgoud & witgoud

Trouwringen worden meestal in geelgoud, witgoud of roodgoud gebruikt of combinaties hiervan. Het zijn edele metalen en daarom ook van grote invloed op de prijs, dus hou hier rekening mee voor je budget.

Naast het deel goud wordt er in witgoud, zoals boven beschreven,  ook het metaal palladium gebruikt dat dient als legeringsmateriaal. Dit is in feite gebruik maken van twee hoogwaardige edele metalen in je trouwring.  

Gebruik van meerdere metaalsoorten

Een andere prijsbepaler is of de trouwringen worden vervaardigd in één goudkleur, uit twee kleuren goud, bi-color genaamd of zelfs driekleuren (tri-color).

Een ring met meerdere kleuren, bi-color of tricolor, is kostbaarder dan een ring die uit één kleur goud is vervaardigd. Dit komt omdat er verschillende metalen gebruikt worden in het ontwerp. Dat betekent ook dat er langer aan de ring wordt gewerkt moet worden, er zijn meer productiestappen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Meer uren in arbeid betekent een hogere prijs. Heel logisch maar wel een  thema bij trouwringen prijsbewust kopen.

Gewicht

De prijs van trouwringen hangt ook af van het gewicht. Het gewicht wordt natuurlijk veroorzaakt door de hoeveelheid goud dat moet worden gebruikt en praktisch gezien is dat de breedte en de dikte van de ring. Dit luistert heel nauw: 1 mm in de dikte kan al gauw €100,- schelen.

Wil je besparen op je trouwringen of moet deze binnen het budget passen, kijk dan niet eerst naar het materiaal, maar kies bijvoorbeeld voor een smallere of dunnere trouwring.

Diamanten in trouwringen

Diamant is een hele compacte vorm van waarde oftewel je koopt een heel klein ‘dingetje’ voor een relatief hoge prijs. Een belangrijk onderwerp als je je trouwringen prijsbewust wil kopen!

Hoe groter deze wordt (blijft natuurlijk relatief klein) of hoe hoger van kwaliteit des te meer deze gaat kosten. Dit gaat ook nog eens exponentieel, hoe groter de diamant des te hoger de prijs maar zodanig dat per 0.10 ct. verdubbeld in prijs in plaats van in een recht evenredige lijn. Dit komt  omdat er simpelweg minder van op de markt worden gebracht, dus zeldzamer zijn. Hoe zeldzamer, hoe hoger de prijs.

Dat je het met diamant zo gek maken als je zelf wilt is een feit.  In de meeste trouwringen worden gezet met een diamant 1 tot 5 punt diamant gezet (0.01 – 0.05 karaat). Ongeveer 15-20% wordt gezet met meerdere diamantjes en het zijn veruit de vrouwen die hiervoor kiezen. De meeste mannen kiezen voor een trouwring zonder diamant.

Ook het type zetting is van invloed op de prijs. Hiervoor geldt ook weer, hoe arbeidsintensiever, des te hoger de prijs. Moet het met de hand gedaan worden of kan het machinaal, het zijn allemaal factoren de van invloed zijn op de prijs en daarmee van invloed op ringen binnen jouw budget.

De prijzen van diamanten ligt aan de grootte, de kwaliteit, de slijpvorm en de kleurloosheid van de steen (meer of minder insluitsels). Vind je dit interessant? Lees meer over diamanten in dit artikel op onze website ➞

Oppervlaktebewerkingen voor trouwringen

Het oppervlak van de trouwring kan op verschillende manier worden bewerkt. Oppervlaktebewerkingen die het meest voorkomen zijn gepolijst, gematteerd, gezandstraald, hamerslag en tegenwoordig ook bewerkingen als houtstructuur, ijsmattering of de kristal look. Er is geen standaard prijsverschil aan te geven tussen de verschillende bewerkingen, maar hoe langer men er mee bezig des te meer het kost.

Graveren

Graveren maakt je ring persoonlijker. Het meest gebruikelijke is de naam van je partner en datum van de trouwdag te graveren. Ook kunnen beide namen worden gegraveerd met eventueel een symbool als hartje of het oneindigheidsteken in combinatie met de datum van trouwen.

Je kunt er ook voor kiezen iets anders in de ring te laten graveren. Het graveren is namelijk vaak bij de prijs inbegrepen. Er bestaat ook de mogelijkheid je eigen handschrift in de ring te laten graveren of een eigen symbool of logo. Dit wordt dan vaak in de ring gelaserd en zijn meerkosten aan verbonden.

Budget vaststellen om prijsbewust trouwringen te kopen

Zoals je ziet zijn er nogal wat onderdelen die samenkomen om de prijs van je trouwringen te bepalen. Keuzes, keuzes, keuzes. Voordat jullie op pad gaan om trouwringen te kopen is het dan ook belangrijk om een bepaald budget vast te stellen om prijsbewust trouwringen te kopen.

Trouwringen kunnen behoorlijk prijzig worden als je hier niet goed over nadenkt of laat informeren. Vooraf vaststellen van een richting in je budget zorg je er voor dat jullie niet te veel geld uitgeven enerzijds.

Anderzijds is belangrijk te weten dat dit het enige artikel is die jezelf aankoopt voor je bruiloft dat je dagelijks gaat gebruiken. Krijgt het dan wel de juiste prioriteit op je begroting?

Prijs en het ontwerpproces

Alvorens we gaan kijken naar budget vinden wij bij TrouwringenLounge het van het grootste belang dat je je trouwring mooi vindt én comfortabel vindt zitten. Deze twee zaken zijn prioriteit in ons beleid om ringen te vervaardigen.

Dus de prijs is niet het uitgangspunt bij het in kaart brengen en ontwerpen van de ringen!

Wij zijn ervan overtuigd dat –  het lekker zitten van je ring – in combinatie met een persoonlijk ontwerp, tevredenheid over het gekozen product bewerkstelligd én dat we een significant aandeel kunnen zijn in de voorpret van het organiseren van je bruiloft. Dat is onze missie. Maak van je – trouwring kopen – een leuk moment!

Maar hoe zit het dan met mijn budget?

Elk model, of deze nu al bestaat of niet, hebben in hun ontwerp verschillende versies ‘verborgen’. Een standaard versie, een light versie en een plus versie. Daarnaast hebben we ook nog eens budget-versie. Dit heeft allemaal te maken met diktes, breedtes, kwaliteit van diamant en goudgehaltes. Ringen in het 18 karaat zijn typisch ringen die in het plus segment vallen.

Door deze variabelen juist op elkaar af te stemmen kunnen we de ringen verdelen in verschillende levels met behoud van het ontwerp en het leuke aankoopmoment. We doen alleen concessies in materiaalgebruik en afmetingen, mocht dit nodig zijn gezien het budget, hier zijn we ook specialist voor!

Ontwerp als uitgangspunt

Prijsbewust trouwringen kopen betekent ook dat je ringen koopt die je echt mooi vindt! Bij TrouwringenLounge gaan we er van uit dat iedereen zijn of haar ring kan ontwerpen, lòs van het gestelde budget. Ons motto is dan ook niet voor niets – Samen creëren we de mooiste ringen – en dit heeft dan ook niets te maken met het budget maar veel meer met de eigen stijl en smaak. Een heel artikel dat gewijd is aan Stijl & Smaak kun je hier vinden ➞

Een andere slogan had kunnen zijn – voor iedereen een trouwring op maat.

Levertijd

Elke trouwring wordt speciaal voor jullie op bestelling gemaakt. Daarom is de levertijd twee tot zes weken. Dit geeft de mogelijkheid om vrijwel alle trouwringen naar je persoonlijke smaak aan te passen. Op deze manier is elke trouwring uniek. Informeer naar de mogelijkheid om de trouwringen voor u in onze kluis te bewaren tot een paar weken voor de trouwdag.

Prijsbewust trouwringen kopen is ook dat je deze met veel plezier de rest van je leven draagt.

Wat doe je als jullie smaken heel erg uit een lopen? Ga je op zoek naar een compromis of kies je allebei een trouwring die je mooi vindt en stel je zelf de set samen. Bedenk dat je de trouwring iedere dag draagt. Wij vinden dat een trouwring geen compromis zou moeten zijn. In alle gevallen is het mogelijk om de trouwringen per stuk te kopen.

Wààr koop je je trouwringen?

Dat is natuurlijk een persoonlijke overweging. Het voordeel van een trouwringenspecialist is de grotere keuze en de persoonlijke aandacht die hij of zij aan jullie kan geven. Een trouwringen specialist weet niet alleen alles van trouwringen, hij of zij weet ook wat er bij het trouwringen kopen komt kijken en heeft het antwoord op al jullie vragen.

 

TrouwringenLounge |NL

1e klas ringen voor een next-level bestemming

EXPRESS THIS JOURNEY 

Volg ons op:

 Instagram

 Facebook

 Pinterest

Afspraak maken?

– Telefonisch  0527 – 28 12 34
– Bericht via WhatsApp +31 (0)6 – 25 39 46 21
– Een DM via Facebook of Instagram
– Mail naar afspraak@trouwringenlounge.nl
– Via het afspraakformulier op de website

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m zaterdag van 9:00 uur tot 21:00 uur.

Afspraken plannen wij in van maandag t/m zondag tussen 09:00 – 20:00 uur

Overige Bedrijfsgegevens:

Kvk nr.           39095144
BTW-ID nr.  NL001658538B76