Actuele prijzen trouwringen

Trouwringen en actuele prijzen

Betreft trouwringen prijzen is het uitermate belangrijk te weten dat in principe dagelijks de prijzen kunnen veranderen. Een gemiddeld paar gouden relatieringen kost 1300,00 (bron: NU.nl 2021) ➞ euro per paar en is daarmee ca. 12,5% van het totale budget van de bruiloft. Bruidsparen geven gemiddeld ca. 16.650 euro uit aan een bruiloft (aug. 2021).

Naast de legering waarin je trouwring wordt vervaardigd en het aantal en de grootte van diamant die hierin verwerkt is zijn er tal van andere zaken die hier op van invloed zijn.

Op sociale media bijvoorbeeld verschijnen met regelmaat afbeeldingen met publicaties van prijzen (meestal in de comments)  en deze zijn voor langere tijd zichtbaar op nieuwsoverzichten en dergelijke.

Het is goed om te beseffen dat de geldigheid, het actueel zijn, van deze prijzen relatief kort is. De koers van deze week kan volledig anders zijn dan die over 4 weken, over drie maanden of van die over een half jaar.

Andersom geredeneerd geldt precies hetzelfde. Een prijs kan ook heel anders zijn, lager of hoger, dan die van vorige maand, vorige kwartaal of een jaar geleden. Het is maar vanuit welk perspectief jijzelf de afbeelding met de gepubliceerde prijs tegenkomt.

Check voor actuele prijzen dan altijd eerst de website of neem contact met ons op voor de meest recente prijsstelling van onze trouwringen.

Het is maar vanuit welk perspectief jij een reeds gepubliceerde prijs tegenkomt

Wisselende edelmetaalkoersen en trouwringen prijzen

Zoals je zult begrijpen na het lezen van het bovenstaande kunnen door deze dagelijks wisselende edelmetaal koersen aan de prijzen geen rechten worden ontleend. Dit is een reden waarom een bijvoorbeeld een horloge, kristal of andere producten die een juwelier verkoopt wel een vaste prijs hebben.  De fluctuatie van de edelmetaal koersen zijn van invloed op de prijs en daarom moet je deze altijd zien als een richtprijs.

Jarenlang hebben de koersen een relatief stabiel verloop gehad maar met name de laatste tien jaar zijn deze verre van stabiel te noemen en fluctueert deze soms aanzienlijk (over maanden bekeken), zowel omlaag als omhoog.

Wanneer moet ik nu mijn trouwringen kopen?

Je kunt nu misschien gaan denken, wat is het juiste moment om nu mijn trouwringen te kopen? Als we van te voren kunnen weten hoe de koers verloopt dan was deze vraag een stuk makkelijker te beantwoorden, maar dat blijft natuurlijk altijd speculeren.

Een trouwring is een product gemaakt uit een edel metaal. Als je geld wilt verdienen op basis van een edelmetaal koers dan is het kopen van trouwringen op zich zelf al niet zo’n goed idee om hiermee te gaan speculeren. Een andere vraag is of je jouw bruiloft moet uitstellen voor die goedkopere ring?

Vergelijk het maar met bijvoorbeeld benzine of zelfs met een huis. Het ene moment ligt hiervan de prijs hoger dan het op het andere moment. Dan ga je je doelen toch ook niet uitstellen om het te kunnen kopen voor de meest voordelige prijs?

Weten wat er speelt is natuurlijk wel van belang voor bijvoorbeeld je begroting, je budget, het geld dat je wilt uitgeven aan trouwringen. Je hebt bij een lagere koers stomweg meer trouwring (lees: edelmetaal) dan bij een hogere koers voor hetzelfde geld, dat is een feit. Je kunt hier natuurlijk allerlei andere keuzes in maken of gewoon gaan voor dat paar ringen dat je mooi vindt omdat je weet dat je deze verdere leven gaat dragen.

Koersstijging bijzet metaal in legering

Verder kan het zo zijn dat niet het hoofd bestandsdeel van een legering ineens een vlucht neemt naar boven neemt qua koers (hogere prijs). maar dat juist een bijzet metaal van een specifieke legering dit gaat doen. Anno 2022 is het edelmetaal palladium hier een heel goed voorbeeld van.

Palladium is een bijzet metaal van onder andere 14 karaat witgoud. Hierdoor zijn de prijzen van witgouden ringen én ringen waarin delen met witgoud zijn verwerkt ineens kostbaarder geworden ten opzichte van een jaar daarvoor. Grote kans dat deze in de toekomst ook weer minder kostbaar zullen worden.

Wil je meer leren over legering dan is dit een leuk artikel om eens door te nemen

Andere invloeden op prijsstelling

Naast de gepubliceerde prijzen kunnen deze naast de dagelijks wisselende edelmetaalkoers onder andere veranderen door bijvoorbeeld:

– gewenste diamantkwaliteit,

– maten van de ringen waarin deze moeten worden vervaardigd,

– veranderingswensen die in het adviesgesprek naar voren komen zoals breedtes en diktes,

– kiezen voor een ander gehalte legering of metaal,

– etc.

Bovenstaande invloeden zijn veel minder fluctuerend dan de edelmetaal koersen en hier heb je ook meer invloed op bij het aankopen van trouwringen.

Prijzen website

Wij werken op onze eigen website met ‘range-prijzen’ omdat we in één opslag de prijzen willen tonen in welke prijscategorieën desbetreffende model te koop is. Kijk maar eens naar de artikelen onder deze links:

Klassieke trouwringen
Geelgouden trouwringen
Witgouden trouwringen
Bi-color trouwringen
Trouwringen met carbon
Trouwringen met diamant

Door gebruik te maken van de keuzelijst krijg je de richtprijs te zien van desbetreffende uitvoering van het getoonde model. Deze prijzen zijn vastgesteld bij een bepaalde goedkoers en niet-variabel specifiek (zie uitleg in de volgende alinea).

Wij werken op de website met een prijsstaffel van 2000,00 euro p/kg die een prijsverhoging of verlaging tot gevolg heeft. Dit vraagt even om een voorbeeld.

Voorbeeld:

Stel de goudkoers staat dag 1 op bijvoorbeeld 41.200 euro per kg, dan houden wij een staffelprijs aan voor de trouwringen die bepaald zijn bij een koers tussen 40.500 – 42.500 euro per kg. Op dag 2 is de koers is gestegen naar bijvoorbeeld 42.600 euro per kg. De koers komt nu boven de 42.500 euro per kg uit en daarbij blijft daarmee onder de 44.500 euro per kg.

Dan zal de nieuwe prijs bepaald worden bij een prijsstelling die hoort bij de staffel 42.500 – 44.500 euro per kg. Prijzen zijn hierdoor minder accuraat dan bij de TrouwringDesigner maar geven wel een goede richtprijs aan.

Om te zien hoe een koers zich wijzigt is dit voorbeeld. Waar de koers anno 2022 nog rond de 52.000 euro per kg lag staat deze vandaag de dag dik boven de 70.000 euro per kg (april 2024) . Dit heeft invloed op de prijs van trouwringen en andere gouden sieraden.

Prijzen TrouwringDesigner

De TrouwringDesigner bepaald, naast de dagelijkse koers,  per variabele de prijs. Dit wil zeggen dat 0,1mm dikkere ring  of 0,5mm breder maken van de ring direct van invloed is op de prijsstelling bij een bepaalde maat, bij een bepaalde legering, bij een bepaalde dikte, bij een bepaalde legering etc. Wordt bijvoorbeeld de dikte aangepast dan past de prijs zich hierbij automatisch aan. De prijs wordt dus per variabele opgebouwd.

Het verschil tussen beide is dus waar de website werkt met een staffel (stappen) van 2000,00 euro op basis van de actuele edelmetaalkoers voor de prijsstelling, daar werkt de TrouwringDesigner met de daadwerkelijke dagkoers van desbetreffend edelmetaal en rekent deze met de variabelen waaruit het ontworpen model is opgebouwd.

Vaststelling prijs bij aankoop

Als het model in de TrouwringDesigner een andere prijsstelling toont dan op de website dan zal de prijs uit de TrouwringDesigner ten allen tijde de bepalende prijs zijn. Dit komt omdat, zoals eerder vermeld, deze de prijzen aan de hand van de dagkoers berekent.

Bij een eventuele bestelling zal de prijs altijd bij de dagkoers van desbetreffende edelmetaal koers(en) worden bepaald en vastgesteld op de dag van bestellen.

Alle prijsinformatie op onze website is met grote zorg verzameld en gecontroleerd. Uiteraard doen wij er alles aan om de prijzen zo actueel mogelijk te houden zodat je als gebruiker zo optimaal en actueel mogelijk wordt voorzien van de juiste informatie.

 

TrouwringenLounge |NL

1e klas ringen voor next-level bestemming

EXPRESS THIS JOURNEY

Volg ons op:

 Instagram

 Facebook

 Pinterest

Afspraak maken?

– Telefonisch  0527 – 28 12 34
– Bericht via WhatsApp +31 (0)6 – 25 39 46 21
– Een DM via Facebook of Instagram
– Mail naar afspraak@trouwringenlounge.nl
– Via het afspraakformulier op de website

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m zaterdag van 9:00 uur tot 21:00 uur.

Afspraken van maandag t/m zondag tussen 09:00 – 22:00 uur

Overige Bedrijfsgegevens:

Kvk nr.           39095144
BTW-ID nr.  NL001658538B76