Betrokkenheid bij het milieu

Milieu, Duurzaamheid & Eerlijkheid

We zijn blij gestemd en erg dankbaar dat onze trouwringenleverancier Breuning GmbH ook haar voorlopende positie inneemt als het gaat om betrokkenheid bij het milieu, duurzaamheid en eerlijkheid in relatie tot het produceren van trouwringen en sieraden.

Zo zijn de leveranciers van legeringen die Breuning gebruikt voor de productie allemaal RJC-gecertificeerd, net als hun eigen productiefaciliteit in Thailand.

De Responsible Jewellery Counsil, kortweg RJC,  is ’s werelds toonaangevende organisatie voor het vaststellen van duurzaamheidsstandaarden voor de sieraden- en horloge-industrie.

Alle legeringen van Breuning zijn gemaakt van gerecycled edelmetaal en het diamant komt uit conflictvrije zones en vanaf medio 2022 worden de producten verzonden in verpakkingen van gerecycled oceaanplastic.

Verder is de productiefaciliteit in Pforzheim is klimaatneutraal volgens ClimatePartner. Breuning heeft haar productiefaciliteit in Pforzheim gereed gemaakt voor het gebruik van zonne-energie door de zonnestraling om te zetten in elektrische energie. Het dak is uitgerust met 130 modules van een fotovoltaïsch systeem.

Breuning is al twee jaar bijensponsor van een bijenkolonie met 30.000 bijen uit de regio.

Het is belangrijk om te vertellen waarom ieders inzet belangrijk is en hierin de juiste dingen te doen. Denk hierbij aan hoe we ervoor moeten zorgen dat mensen eerlijk worden behandeld, proberen goed voor de natuur te zorgen en zorgvuldig om te gaan met grondstoffen. Dit op een duidelijke en eerlijke manier vertellen, zodat iedereen dit begrijpt en waarom het zo belangrijk is.

Het vraagt van ons allemaal, elke dag weer, hier bewuster mee om te gaan. Elke stap telt om te komen tot deze nieuwe standaard.