Draagbare trouwringen kopen

Zelf ontwerpen,  draagbaarheid en draagcomfort 

Alvorens te gaan naar  ‘Zelf ontwerpen’, is het van belang dat je iets meer weet over draagbaarheid en met name het draagcomfort.Dragebare trouwringen kopen is dan in essentie één van de belangrijkste uitgangspunten voor een geslaagde aankoop! Of je de nu uitzoekt, ontwerpt of smaenstelt.

Als een ring of sieraad niet lekker zit dan dragen wij deze niet. Hoe ‘beladen’ deze ook kan zijn qua emoties en/of historie… In al die jaren heb is de meest opvallende, en terugkerende opmerking van vele mensen: ‘Hij zit lekker!’ en hoe belangrijk is dat!

Wat bepaalt draagcomfort?

Nu is het wel zo dat de ene mens daar gevoeliger voor is als de andere maar een ring moet gewoon lekker zitten. Dit heeft onder andere te maken met de vorm van je vinger, de binnenkant van de ring, de buitenkant van je ring en je persoonlijke gevoeligheid. Het werkt eigenlijke op  precies dezelfde wijze als bij kleding. Zit het niet lekker dan draag je het minder en soms helemaal niet.

Ben je bijvoorbeeld gevoelig voor de naden van je T-Shirt of broek, neem dan zeker geen ring die recht is aan de zijkanten, die zal je dan pijn gaan doen, daar ben je gevoelig voor. Neem dan een ring die iets afgerond is aan de zijkant. Zo simpel kan het zijn maar moet je wel even van te voren weten!

Hele dikke ringen die de vingers doen laten wijken van elkaar is voor een trouwring niet praktisch, terwijl dit geweldig kan zijn voor een avondje uit of bijpassend bij een specifieke outfit. Maar de trouwring of relatiering draag je elke dag én nacht. Hou hier rekening mee!

Andere belangrijk aandachtspunten voor draagbare trouwringen kopen 

Breedte van de ring 

Trouwringen zijn leverbaar vanaf 2 millimeter en lopen per halve millimeter in breedte op. Zo kun je altijd de perfecte trouwringen vinden die heel mooi in verhouding zijn met jouw hand.

De meeste mannen die niet gewend zijn om trouwringen te dragen zijn geneigd om een te smalle ring te kiezen. Hierdoor gaat het er vaak, zeker als je slanke vingers hebt, vrouwelijk uit zien en valt het juist veel meer op!  Vaak werkt het heel goed om een bredere ring te kopen met een iets bollere binnenzijde. Kies je de ring dan net een millimeter of anderhalve millimeter breder dan is de verhouding goed en ziet het er natuurlijker uit.

Bij dames met korte vingers is het mooier om voor een smallere ring te kiezen, Je vingers lijken dan iets langer ten opzichte van een brede ring omdat anders je vingers optisch korter lijken.

Welke bolling?

Een klassieke trouwring is een bolle trouwring. Hoe boller/ronder de trouwring hoe smaller de ring toont. Deze lijkt optisch ca. 0,5mm smaller dan een recht oppervlak. Een platte ring ziet er moderner en meestal wat stoerder uit. Heeft de bruid iets dikkere vingers dan staat een bolle ring over het algemeen mooier dan een hele platte ring. Heb je nu wat dunnere en knokige vingers, dan staat een platte ring over het algemeen mooier.

Je trouwring links of rechts dragen?

Volgens de officiële etiquette dragen de Nederlandse Rooms-katholieken de trouwring links en de Protestanten de trouwring rechts. Tegenwoordig zien we steeds meer dat de vrouw de trouwring draagt aan de vinger die nog vrij is en de man aan de vinger waar de trouwring het minst in de weg zit. Dus wat is praktisch voor jezelf.

Het is wel verstandig om hier over na te denken. Bij de meeste mensen is er verschil in maat van de linker- en rechtervinger. Weet waarom je kiest.

Welk materialen?

Traditioneel zijn trouwringen vervaardigd van goud en platina. Deze edele metalen symboliseren de waarde van het huwelijk, de liefde die je voor elkaar toont. Het voordeel van gouden of platina trouwringen is dat deze trouwringen altijd op maat gemaakt kunnen worden. Lees hier meer over de metalen als gouden en platina ➞

Het zijn edele metalen die gesmeed kunnen worden. De kans is groot dat de bruid of bruidegom over dertig jaar een andere ringmaat heeft dan nu. Het is dan wel zo handig, ook gezien de emotionele waarde, dat deze ring op dat moment ook van maat kan worden veranderd. Een uitzondering daar gelaten, ringen waar (veel) briljanten in gezet zijn, zijn niet altijd eenvoudig op maat te brengen. Vaak brengt dit meerkosten met zich mee.

Tegenwoordig zijn er veel meer materialen waarvan trouwringen worden gemaakt. Een trouwring van staal of titanium zijn niet of nauwelijks van maat te veranderen. Wees je daar bewust van.

Onze 12 Gouden Tips werken naar het kopen van draagbare trouwringen toe

Trouwringen die aansluiten bij jou als persoon

Maar hoe kom je nu bij de trouwring die je dagelijks kunt gaan dragen? Het verloop van het proces van juiste trouwringen kopen, het oriëntatieproces, is niet een vastliggende weg die je loopt. Iedereen doet dit op zijn of haar eigen wijze. Zo kan het ene koppel gewoon vanuit vaste collecties hun licht opdoe samen met een trouwringenadviseur. Terwijl een ander koppel online begint met ontwerpen op de TrouwringDesigner en van hieruit de verschillende opties bespreken tijdens aan afspraak.

Eén ding blijft wel bestaan, dat de 12 Gouden Tips, met of zonder trouwringadviseur, online of fysiek tijdens een afspraak,  een bewezen  manier is om adequaat te kunnen toewerken naar een trouwring die bij jou past!

Bespaar jezelf tijd

Wil je tijd besparen? Laat dit ons dan voor jou doen. Wij zijn hierin bedreven en kunnen je het resultaat mailen en toelichten. Aan de hand van je afbeeldingen kunnen we ook een afspraak maken en het in dit gesprek laten zien.

Wil je liever met voorbeelden uit vaste collecties vormgeven, dan kan dat natuurlijk ook en kunnen we een afspraak maken samen met een trouwringadviseur bekijken, neem dan contact op en we kunnen in een afspraak of via Whatsapp de mogelijkheden van de van TrouwringDesigner doornemen.

Op onze website zijn ook heel veel voorbeelden van ringen die wij ook als vaste collectie in huis hebben. Deze vullen met regelmaat aan met de zogenoemde ‘New Arrivals’ ➞

TrouwringenLounge verkoopt trouwringen van Duitse makelij

Wij werken samen met het Duitse merk Breuning ➞  Alle ringen die wij leveren zijn 100% Duitse makelij (100% Made in Germany). De trouwringen voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen en worden vervaardigd met de laatste technische mogelijkheden op het gebied van het produceren van trouwringen en sieraden. Het bedrijf bestaat dan ook al meer dan 100 jaar.

De prijzen die wij hanteren van de ringen die wij leveren zijn altijd inclusief gravures, een trouwringendoosje en vallen onder een garantie op productie en materiaal.

We werken met een prachtige TrouwringDesigner ➞ die uitgebreide mogelijkheden heeft om trouwringen te ontwerpen en direct te visualiseren. De publieke versie werkt met zes profielen.

Zoals je hier kunt zien is er echt heel veel mogelijk. En ja…dan is het voorwerk zoals besproken in de artikelen die gepubliceerd staan op onze website wel zo handig, anders kun misschien door de bomen het bos niet meer zien. Je kun kunt onderaan dit artikel een naar aantal artikelen gaan of klik hier om naar alle artikelen van onze blog te gaan ➞

Wat is dan juist?

Hier komen modellen die je bijvoorbeeld gevonden zou kunnen hebben op internet, Pinterest of Instagram heel makkelijk van pas. Je kunt bijvoorbeeld de gewenste delen van de ring hier combineren om tot een voorbeeld van ring te komen die jouw wensen voldoen.

Wij kunnen dit natuurlijk ook voor je verzorgen. Als dealer van het merk kunnen wij aan de  – dealerzijde van de TrouwringDesigner – met nog veel meer profielen werken.

Je kunt in de TrouwringDesigner goudkleuren, ringbreedtes, steengroottes, lijnen, randen en alles wat een trouwring kan vormgeven online aanpassen en visualiseren. Uiteraard vraagt dit alles wel oefening.

Op deze manier kun je thuis, op je telefoon, eigenlijk overal waar je ook bent als je maar verbinding kan maken met het internet experimenteren met vormen, goudkleuren. Uiteraard wel binnen de kaders van draagbaarheid voor het draagcomfort, je smaak, je levensstijl en noem maar op. Download hiervoor dan ook onze tips. Uiteraard helpen we je hier ook graag bij.

Op onze website staan veel meer artikelen die elke vanuit een andere hoek het kopen van draagbare trouwringen belicht. Hieronder een aantal onderwerpen die aan bod komen:

Veel leesplezier!

 

TrouwringenLounge |NL

1e klas ringen voor een next-levelbestemming

EXPRESS THIS JOURNEY 

Volg ons op:

 Instagram

 Facebook

 Pinterest

Afspraak maken?

– Telefonisch  0527 – 28 12 34
– Bericht via WhatsApp +31 (0)6 – 25 39 46 21
– Een DM via Facebook of Instagram
– Mail naar afspraak@trouwringenlounge.nl
– Via het afspraakformulier op de website

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m zaterdag van 9:00 uur tot 21:00 uur.

Afspraken plannen wij in van maandag t/m zondag tussen 09:00 – 20:00 uur

Overige Bedrijfsgegevens:

Kvk nr.           39095144
BTW-ID nr.  NL001658538B76