Trouwringen kopen

Custom made trouwringen

Custom made trouwringen kopen is leuk! Een eenmalige beleving met je partner en een unieke kans. Maak er dan ook een bijzonder moment van!

Sta er wat langer bij stil én maak een bewuste keuze. In feite is het een proces dat je instapt om tot het beste resultaat te komen. Een trouwring die het beste bij je past, qua leefstijl, comfort, vormgeving en ga zo maar door.

Maar hoe doe ik dat? 

Hoe krijg ik die custom made trouwring die helemaal bij mijzelf past en bij de ring van mijn partner?

Dit alles begint bij uitzoeken van ringen die je mooi vindt en die zijn weg vervolgt in het – veranderingen aanbrengen – aan deze bestaande modellen.

Sterker nog, hiervanuit zie je regelmatig dat mensen zelf zaken gaan samenstellen of kiezen voor een volledig nieuw ontwerp en zo onstaat deze unieke, op maat vervaardigde ring.

Met de huidige mogelijkheden binnen de wereld van relatieringen kunnen de modellen die fysiek betaan dienen als een inspiratiebron. Je kan deze naar hartenlust veranderen of samenstellen en als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe ontwerpen. Het één ligt in het verlengde van het ander.

Het woord – Trouwring – zien wij eigenlijk meer als een verzamelnaam voor de ring waarmee wij trouw beloven aan onze partners. In welke vorm we dit doen is niet zozeer de vraag. De ring staat symbool voor de oneindige liefde die wij voor elkaar voelen.

Koppels die hun relatie op een andere manier willen bezegelen of al hebben bezegeld, dan in het huwelijksbootje treden, denk hierbij aan partnerregistratie of samenwonen in welke relatievorm dan ook, kunnen natuurlijk ook hun ideeën in de hoedanigheid van een relatiering vormgeven. De liefde is er namelijk niet minder om!

Onder de trouwringen, vanuit dit perspectief, vallen de verlovingsringen, aanzoekringen, releatieringen en partnerringen. Dit zijn allemaal benamingen die ons inziens allemaal vallen binnen het domein van de trouw-ring.

Custom made trouwringen vragen wat meer aandacht

Bij het proces van trouwringen kopen zou het natuurlijk het mooiste zijn dat je meteen je droomring zou vinden! Dit ligt vandaag de dag anders.

We worden steeds mondiger en willen steeds meer inbreng hebben op de producten die we kopen én we willen hier nauw bij betrokken zijn. En gelijk heb je!

Dit maakt ons van juist zo speciaal en uniek,  vooral bij het kopen van een trouwring. Een product dat naast de materiële waarde ook een emotionele waarde gaat verkrijgen.

Deze zaken hebben er onder andere toe geleid dat het kopen van een trouwring meer tijd is gaan kosten. Je koopt immers je ringen met de intentie om deze je hele leven te dragen.

Hier meer over – tijd nemen – om tot een bewuste keuze te komen van je trouwring ➞

 

Wat hierna nog aan bod komt aangaande trouwringen kopen:

  • Tijd om je stijl en smaak te achterhalen
  • Trouwringen kopen vraagt om brede oriëntatie
  • Verschillende soorten trouwringen
  • Andere vormen van – trouwringen kopen – zijn de solitairringen en de eeuwigheidsring
  • Maak van uitzoeken een bijzonder moment
  • Draagbaarheid en draagcomfort van een trouwring en zelf ontwerpen
  • Prijsbewust worden, het minst romantische onderdeel …
  • Diamanten in trouwringen
  • Tot Slot – TrouwringenLounge in een Notendop

 

Tijd om je stijl en smaak te achterhalen

Trouwringen kunnen geleverd worden binnen een termijn van 4 weken, zelfs een trouwringen die helemaal naar eigen wens zijn samengesteld of ontworpen. Wat dat betreft kun je relatief snel een trouwring kopen.

We spreken veel liever over de tijd die je neemt om achter jou smaak en stijl te komen en hoe je dat voor jezelf kan doen om tot de juiste keuze te komen.

Ondanks de drukte van alle dag raden wij je dan ook aan om hier écht voor te gaan zitten. Kijk wat bij je past én wat je mooi vindt. Hier een moment voor uit te trekken werkt heel verhelderend.

Te meer ook dat een trouwring het enige artikel is die je na de bruiloft dagelijks gaat gebruiken. De trouwring is daarbij ook nog eens het fysieke en zichtbare symbool van jullie trouwbelofte.

Als je hier meer over wilt lezen dan kun je hier een heel artikel lezen dat hieraan is gewijd ➞

Trouwringen kopen vraagt om brede oriëntatie

Voordat je een trouwring gaat kopen, oriënteer je dan eerst op internet en onze website. Hier kun je veel afbeeldingsmateriaal vinden van trouwringen. Zoals je zult  zien is er echt heel veel mogelijk en juist door al deze variaties vraagt het tijd om de juiste trouwring voor jezelf te creëren.

Kijk welke kleuren, vormen en maten je aanspreken en je zult zien dat steeds meer jouw smaak vorm begint te krijgen.

Als trouwringenadviseur help ik aanstaande dan ook mensen regelmatig met het maken van een ‘Trouwringen Voorstel’. Op deze manier creëer je een ‘praatplaatje’ die dient om tot een juiste beeldvorming te komen.

Vòòrdat je een trouwring gaat kopen of bestellen doe je eerst online inspiratie op door middel van onderstaande links in onze trouwringen collecties.

Verschillende soorten trouwringen

Er zijn veel verschillende vormen van trouwringen. De platte trouwring is strak. Dit is de meest klassieke vorm van de trouwring, zoals hij vroeger tot stand kwam. Tegenwoordig is er heel erg veel  keuze uit verschillende profielen, rondingen. Deze vormen de basis van de trouwring zoals je goed kan zien bij onze basis collectie ➞

Deze profielen vormen de basis van de ring en kunnen bestaat uit één edelmetaal, vaak een goudlegering. Er zijn ook uit een combinaties van meerdere edelmetalen is mogelijk, zoals onze luxe collectie ➞

Je kunt er een diamantje in laten verwerken of een tekst of naam in laten graveren.

Andere vormen van – trouwringen kopen – zijn de solitairringen en de eeuwigheidsring

De solitaire ring is een ronde ring met één grote steen in z’n eentje (solitair) bovenop. Een eeuwigheidsring is een ring die helemaal rondom is ingezet met steentjes en die dus ‘eeuwig’ doorloopt. Ook hier bestaan weer verschillende combinaties op.

Zo kun je het mooi vonden om het idee van een eeuwigheidsring en een solitaire ring te combineren. Je krijgt dan een ring die helemaal rondom ingezet is met steentjes, met een grotere steen bovenop. Een andere mogelijkheid is die je vaak ziet dat je een solitaire ring naast een eeuwigheidring draag of een gladde basisring. Dit raden wij meestal af gezien de ringen dan gaan slijten.

Deze mogelijkheden kunnen wij goed laten zien door middel van de TrouwringDesigner ➞

Kortom, tijd nemen ondanks de drukte van alle dag is essentieel. Begin op tijd en maak een bewuste keuze. Je zult daar later veel plezier van hebben!

Maak van uitzoeken een bijzonder moment

Door alle dagelijkse planningen heen van je werk en om de zaken thuis draaiende te houden moet nu bijkomend ook de bruiloft geregeld worden, dat best wel een hele klus is. Het is dan heel makkelijk te vergeten dat het proces hiervan eigenlijk een eenmalig en uniek moment is voor jullie beiden.

Om tot een bijzonder moment te kunnen komen is het voorwerk dat jullie thuis kunnen doen, samen, een belangrijk onderdeel van de huidige manier van custom made trouwringen kopen.

Weet ten alle tijde wat je mooi vindt, maar net zo belangrijk is het te weten wat je nièt mooi vindt. Scheidt dus het kaf van het koren zodat je de enorme keuze die online aanwezig is gaat beperken. Dit geeft overzicht, richting en vorm aan jullie ringen binnen alle mogelijkheden die er zijn en die worden aangeboden.

Lees hier het artikel over samen je ringen uitzoeken en hoe je het kaf van het koren scheidt ➞

Draagbaarheid en draagcomfort van een custom made trouwring en zelf ontwerpen

De ene mens is er gevoeliger dan de andere  maar een ring moet gewoon lekker zitten. Dit heeft te maken met de vorm van je vinger, de binnenkant van de ring, de buitenkant van je ring en je persoonlijke gevoeligheid. Het werkt op precies dezelfde wijze als bij kleding. Zit het niet lekker dan draag je het niet of minder!

Een belangrijk aspect bij het ontwerpen in de TouwringDesigner is deze draagcomfort. Je kunt de mooiste custom made trouwringen ontwerpen en kopen maar deze moeten wel lekker zitten. Het is dan van groot belang dat je altijd het profiel om je vinger hebt gevoeld en is een fysieke afspraak dan ook zeer aan te bevelen.

Je wordt je dan bewust hoe de ringen voelt, hoe deze bij jouw vinger voelt en of je dit prettig vindt of wat dunner of dat deze misschien wel wat dikker kan omdat het profiel van de ring dit toelaat.

Je ziet hier duidelijk het maatwerk van trouwringen in naar voren komen. Meer informatie hierover en over het zelf ontwerpen van je trouwringen vind je in dit artikel ➞

Prijsbewust worden, het minst romantische onderdeel…

Maar zeg nou zelf, het zet je wensenpakket tijdens het trouwringen kopen wel in een meer realistisch daglicht.

De huidige koers van goud en helemaal die van palladium, het metaal dat wordt gebruikt om goud wit te maken, zijn enorm gestegen in de afgelopen maanden. Dit zien we terug in de prijzen van de trouwringen, die tot wel 20%-30% hoger zijn komen te liggen ten opzichte van voorgaande jaren …

De voortdurende spanning tussen de grootmachten Amerika en China en de onrust met Iran leiden er toe dat men toevlucht zoekt in edele metalen. Deze zijn ‘relatief’ zeldzaam, en hoe meer vraag met een gelijk aanbod, resulteert in stijging van de prijs.

Ik zei het al … het minst romantische deel van trouwringen kopen, maar wèl de realiteit van vandaag de dag.

Maar goed dit is natuurlijk niet het enige wat met de prijs van je trouwring te maken heeft. In welk metaal wil je je trouwring laten maken, welke legering, de dikte, de kleur…

Kortom wat komt er allemaal kijken bij een prijs van trouwringen? Lees hier verder! ➞

Diamanten in custom made trouwringen

Een geheel eigen onderdeel, een hele andere wereld mag je wel zeggen zijn diamanten. Naast alle materialen en legeringen is diamant een hoofdstuk apart bij het kopen van custom made trouwringen.

Dat je het met diamant zo gek maken als je zelf wilt is een feit. De meeste trouwringen worden gezet met een diamant ter groott van 1 tot 5 punten diamant (0.01 – 0.05 karaat). Ongeveer 15-20% van de trouwringen wordt gezet met meerdere diamantjes en het zijn veruit de vrouwen die hiervoor kiezen. De meeste mannen kiezen voor een trouwring zonder diamant.

Diamanten worden aan de hand van deze vier eigenschappen, de 4 C’s, beschreven en ingedeeld op hun kwaliteit.

– Gewicht (Carat)
– Zuiverheid (Clarity)
– Kleur (Color)
– Slijpvorm (Cut)

Bovenstaande kwaliteitseisen bepalen allemaal de kwaliteit en daarmee prijs van de diamant. Wil je hier meer over lezen dan kun je op de link klikken om naar het artikel te gaan dat hier volledig over gaat ➞

Gouden trouwringen kopen, platina en bewerkingen

Gouden trouwringen kopen, het lijkt zo simpel. We maken een afspraak bij de trouwringspecialist en kiezen daar een aantal modellen uit die we mooi vinden. We geven opdracht deze te laten maken, na het aanbrengen van een aantal veranderingswensen. Nog even de gravures bespreken en binnen drie tot zes weken krijg je een telefoontje dat de ringen, gekeurd en wel, er zijn.

Maar wat is daarvoor allemaal nodig? Wat koop je in feite als je een ring of sieraad van goud laat maken en wat gaat daarvoor allemaal aan vooraf? En dan hebben we het nog niet over het proces van vervaardigen van gouden trouwringen wie we kopen. Dat is een artikel op zichzelf!

Lees hier alles over goud, platina en oppervlaktebewerkingen. Gouden trouwringen kopen – maar wàt koop je dan eigenlijk? ➞

Soorten Gravures

Traditioneel wordt de naam van de partner en de trouwdatum in de trouwringen gegraveerd.

De gravures worden steeds persoonlijker. Sommige bruidsparen plaatsen elkaars koosnaam, een vingerafdruk of zelfs een handtekening in de ring. Een verwijzing naar een Bijbelse tekst of de plaats waar getrouwd wordt komt steeds vaker voor.

Ook korte zinnetjes zie we voorbijkomen, zoals de romantische ‘Jij bent van mij’ of één met een knipoog: ‘Sorry dames, deze is al bezet!’.  Gravures worden ook achteraf geplaatst zoals duidelijk wordt uit een tekst als: ‘What a day!’

Tot Slot

Laat je door al deze informatie niet van de wijs brengen maar is het niet leuk om alle zaken en achtergrondinformatie rondom een trouwring te kunnen lezen en belicht zien worden. Je ziet duidelijk dat met alle ontwikkelingen van de afgelopen jaren de productgroep, die van oorsprong door de juwelier verkocht werd, uitgegroeid is naar een echt specialisme.

Specialisme die niet meer alleen gaat over uitzoeken van een ring maar zeker ook over ontwerpdoelen, gevoel voor esthetiek en technische beoordeling.

Meer informatie vind je hier. TrouwringenLounge – In een Notendop ➞

TrouwringenLounge |NL

1e klas ringen voor een next-level bestemming

EXPRESS THIS JOURNEY 

Volg ons op:

 Instagram

 Facebook

 Pinterest

Afspraak maken?

– Telefonisch  0527 – 28 12 34
– Bericht via WhatsApp +31 (0)6 – 25 39 46 21
– Een DM via Facebook of Instagram
– Mail naar afspraak@trouwringenlounge.nl
– Via het afspraakformulier op de website

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m zaterdag van 9:00 uur tot 21:00 uur.

Afspraken plannen wij in van maandag t/m zondag tussen 09:00 – 20:00 uur

Overige Bedrijfsgegevens:

Kvk nr.           39095144
BTW-ID nr.  NL001658538B76